Tudnivalók látogatóknak, táborozóknak

Általános információk

A tervezett látogatás előtt mindenképpen érdeklődjenek a megadott telefonszámokon  az aktuálisan folyó munkáról, annak ütemezéséről.

Mészáros Ádám (oktatási felelős, csoportos látogatás szervezése)

Telefon: +36202380256 (hétfő-csütörtök, munkaidőben 10:00-17:00), E-mail: meszarosadam.nyme@gmail.com

Program: (2 – 2,5 óra / csoport): Madárbarát Tanösvény, Vízipók-csodapók bemutató.

Az Ócsai Madárvártára érkező óvodás, iskolás, és egyéb csoportokkal kapcsolatos bejelentkezéseket 2022. január 12 és 2022. június 30 között kérjük, Mészáros Ádám környezeti nevelővel egyeztessék a megadott elérhetőségek valamelyikén!

A Madárvárta látogatása, a madarász bemutató díja kisebb (20 fő alatti) csoportoknak 30.000 Ft / csoport. A 20 főt meghaladó csoportok esetén fejenként 1500 Ft, a kísérő pedagógusoknak ingyenes.

A program időtartama 2 – 2,5 óra. Kérjük a csoportokat, hogy reggel, lehetőség szerint 08:30 – 09:00 között, de legkésőbb 09:30-ra érkezzenek meg!

További kérdés esetén, illetve a csoportos bejelentkezéshez keressen meg minket a Kapcsolat alatt található elérhetőségeinken.

Szükséges ruházat: évszaknak megfelelő öltözet, ajánlott a zárt cipő, bakancs, esetleg gumicsizma, hosszú nadrág és hosszú ujjú felső ruházat viselése!

Ajánlott látogatási időszakok

  • egyéni érdeklődőknek

A Madárvárta egyéni érdeklődők, családok számára is nyitott. Számukra elsősorban a szombati, délelőtti időpontokat javasoljuk.

Program: madárhálók ellenőrzése, gyűrűzési bemutató. Időtartama 1-1,5 óra.

A gyűrűzési bemutató részvételi díja korosztálytól függetlenül 1500 Ft/fő.

  • szervezett csoportoknak

Oktatási és egyéb intézmények csoportjai számára munkanapokon ajánljuk a látogatást.

Program: (2 – 2,5 óra / csoport): Madárbarát Tanösvény, Vízipók-csodapók bemutató.

A Madárvárta látogatása, a madarász bemutató díja 20 fő alatti csoportoknak 30.000 Ft / csoport.

20 fő fölött a bemutató részvételi díja korosztálytól függetlenül 1500 Ft/fő.

  • táborozóknak

A tavaszi (március 15 – április 15.) és nyári-őszi (július 10 – november 15.) vonulási időszakban lehetőség van a munkánkba való bekapcsolódásra is. A munka igényel bizonyos gyakorlatot, de teljesen kezdőket is várunk. Tábori turnusokat nem hirdetünk meg, akár néhány napra is szívesen látjuk a gyűrűzés iránt érdeklődőket, de aki teheti – a munka jobb szervezhetőségének érdekében vasárnaptól vasárnapig tartó periódusban jöjjön.

A részvétel feltételei: 14 év alatt szülői felügyelettel, 14 év fölött felügyelet nélkül, saját felelősséggel.

Szükséges felszerelés: elemlámpa (ajánlott a fejlámpa), gumicsizma, esőkabát, hálózsák, saját papucs, alapvető gyógyszerek és tisztasági felszerelés, időjárásnak megfelelő terep ruha, TB-kártya

Elhelyezés: a Madárvárta épületében 4 ágyas szobákban 16 fő elhelyezésére van lehetőség. Az épület közelében sátrazni is lehet. Az épület összkomfortos, a két szinten egy-egy vizesblokkal, teljesen felszerelt konyhával, 30 fős étkezővel.

Étkezés: alapvetően önellátó, azonban közös főzésre, bográcsozásra van lehetőség létszám és igény szerint. A település éttermeiből meleg ebéd is rendelhető.

Program: minden nap 9, különböző növényzetű hálóállásban 120 db, 12 méteres hálóval és egyéb fogóeszközökkel folyamatos madárgyűrűzés, de a területen vezetéssel madármegfigyelésre, tanösvény-túrákra is van lehetőség.

Szállásköltség: 2500 Ft/éjszaka.

Az Ócsai Madárvárta Egyesület tagjainak a szállás ingyenes.